Nu har Sandahlsbolagen dragit igång

Den första oktober tog Sandahls Goods & Parcel över driften av kombiterminalen i centrala Sundsvall. Det har varit en del att göra. Trafikledningen i åkeriet, som tidigare var i Nacksta, har flyttats till kombiterminalen.

– Vi har utbildat personal i åkeriet så att fler ska kunna köra både lastbilarna och maskinerna på terminalen. Då blir vi mer flexibla, säger Anders Nygren, platschef i Sundsvall.

Kombiterminalen försörjer hela regionen med gods. Några exempel på varor som kommer med tåg i containrarna är Polarbröd, som du köper i mataffären, och varor som du handlar i butikerna i Birsta – Ikea till exempel.

När den nya kombiterminalen i logistikparken är klar, ska den här terminalen stängas och hela verksamheten flyttas till logistikparken. Då finns det bättre möjligheter att verkligen öka det långväga godstransporterna, till och från vår region, på tåg.

img_7580lu

Polarbröd och Ikea-varor är exempel på sådant som lastas om i kombiterminalen i Sundsvall.


anders-och-janne

Janne Pettersson och Anders Nygren har jobbat hårt de senaste dagarna för att få verksamheten att flyta på i kombiterminalen i och med övertagandet första oktober.

Sandahlsbolagen.se